معاونت دانشجویی و فرهنگی

• تاریخ انتشار : 1401/04/04 - 13:07

کارگاه آموزشی آشنایی با نشانه ها و علائم سوء مصرف مواد مخدر برگزار شد

به همت مرکز مشاوره و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کارگاه آموزشی آشنایی با نشانه ها و علائم سوء مصرف مواد مخدر در دانشکده دندانپزشکی و ویژه اساتید مشاور محترم این دانشکده برگزار شد.

به همت مرکز مشاوره و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کارگاه آموزشی آشنایی با نشانه ها و علائم سوء مصرف مواد مخدر در دانشکده دندانپزشکی و ویژه اساتید مشاور محترم این دانشکده برگزار شد.

زهرا صابر انزابی دراین باره افزود: وابستگی بیماری بالینی است که با تظاهرات رفتاری، شناختی و فیزیولوژیک خود را نشان می دهد و باعث می شود فرد مصرف مواد را به رفتارهای دیگرترجیح دهد. همچنین درادامه درخصوص روند کلی اعتیاد شامل مصرف، سوءمصرف و اعتیاد صحبت شد و مولفه های شکل گیری اعتیاد یعنی برانگیزان ها، تفکرات، وسوسه، فاکتورهایی که باعث می شوند که این افکارعملی شوند ومصرف مورد بررسی قرار گیرد.

مدرس این کارگاه افزود: برانگیزان ها می توانند افکارمربوط به مصرف مواد و وسوسه را تحریک کنند که شامل برانگیزان‏ های بیرونی ودرونی است. برانگیزان های بیرونی شامل افراد، مکان ها، اشیا و دوره های زمانی است وبرانگیزان های درونی شامل خشم، افسردگی، ناکامی، برانگیختگی جنسی، هیجان، احساس خستگی وکسالت است. همچنین درادامه کارگاه درخصوص مثلث قدرت به عنوان یکی ازعوامل کمک کننده درپیشگیری ازسوءمصرف موادبحث شد. مثلث قدرت شامل احساس تعلق، تمامیت و رابطه است.

روانشناس مرکز مشاوره و سلامت روان دراین کارگاه آموزشی به طبقه بندی مواد مخدر پرداخت. در این طبقه بندی مواد مخدر، الکل، نیکوتین، کانابیس، مخدرها، مواد آرامبخش، توهم زاها، محرک ها و استنشاقی ها آموزش داده شد. همچنین نشانه ها و علائم مصرف هرکدام از مواد مخدر به صورت کامل آموزش داده شد.

گفتنی است این کارگاه آموزشی در تاریخ 17 خرداد ماه سال جاری برگزار شد.

• گروه خبری : آرشیو,معاونت دانشجویی