تاریخچه دانشکده دندانپزشکی

 

دانشکده دندانپزشکی در سال 1344 در زمان ریاست دانشگاه جناب آقای دکتر شیخ الاسلامی با همت وتلاش ایشان و مرحوم استاد جناب آقای دکتر حسین نواب با پذیرش 120 دانشجو آغاز به کار نمود. بخش اول ساختمان دانشکده با مساحت 9500 متر شروع و در سال 1346 آماده و دانشجویان در محل فعلی دانشکده مشغول به آموزش گردیدند.

به همت جناب آقای دکتر علی اکبر بهرمان در سال 1354 و با نیت پذیرش تعداد بیشتری دانشجوی دندانپزشکی و راه اندازی دوره های تخصصی طراحی و ساخت ساختمان جدید با مساحت حدود 7000 متر مربع در جنب و متصل به ساختمان قبلی آغاز گردید و در سال 1357 مورد بهره برداری قرار گرفت.

در سال 1386ساختمان پژو هشکده علوم دندانپزشکی به مساحت بالغ بر 1000 مترمربع  و در سال 1394 نیز ساختمانی به مساحت قریب به 1000 متر مربع جهت توسعه فضای اداری و آموزشی ساخته شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.

در حال حاضر دانشکده دندانپزشکی متشکل از حوزه های ریاست، معاونین آموزشی، آموزش تخصصی، پژوهشی، دانشجویی فرهنگی و اداری مالی است. محل استقرار دفاتر معاونت آموزشی عمومی و تخصصی و تحصیلات تکمیلی در طبقه دوم، معاونت دانشجویی فرهنگی، نمازخانه، بوفه و سالن تربیت بدنی در زیر زمین، معاونت پژوهشی، پشتیبانی و حوزه ریاست در طبقه چهارم ساختمان جدید پیش ساخته دانشکده می باشد.

گروه های آموزشی دانشکده دندانپزشکی شامل پاتولوژی فک و صورت، ارتودانتیکس، دندانپزشکی کودکان، پریودانتیکس، پروتزهای دندانی، دندانپزشکی ترمیمی، جراحی فک و صورت، اندودانتیکس، بیماریهای دهان، رادیولوژی دهان و دندان و مواد دندانی با تعداد 252 یونیت دندانپزشکی به علاوه بخش سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی و آموزشکده پروتز می باشد.  

درمانگاه تخصصی شهیدقاضی طباطبایی وابسته به دانشکده، خدمات تخصصی دندانپزشکی را ارائه می دهد.

درمانگاه بهفر نیز یکی از مراکز وابسته به دانشکده می باشد که آماده ارائه کلیه خدمات دندانپزشکی عمومی و تخصصی به مراجعه کنندگان می باشد.

بخش جراحی دهان، فک و صورت زیرنظر گروه جراحی دانشکده دندانپزشکی در بیمارستان آیت اله طالقانی و امام حسین (ع) مشغول به فعالیت و مداوای بیماران هستند.

همچنین گروه دندانپزشکی کودکان در بیمارستان فوق تخصصی اطفال مفید در درمان بیماران نیازمند به اطاق عمل و بیهوشی مشغول و فعال می باشد.

 

حوزه معاونت دانشجویی فرهنگی دانشکده دندانپزشکی

از فعالیت های معاونت دانشجویی فرهنگی دانشکده با هدف مهارت افزایی اجتماعی و فرهنگی دانشجویان و تأمین نیازهای ایشان در زمینه های مختلف من جمله وام دانشجویی ، بیمه ، تخصیص کمد ، یکسان سازی یونیفرم در راستای پوش حرفه ای ، فعالیتهای ورزشی و ایجاد سالن تربیت بدنی ، ایجاد دفتر مشاوره روانشناسی ، برگزاری مراسم مناسبات ملی مذهبی ، برگزاری کارگاه های مشاوره ویژه اساتید مشاور و دانشجویان ، برگزاری جشنواره های مختلف دانشجویی، ایجاد نمایشگاه دائمی عکس و پوستر ، کتاب ، همکاری با تشکل های دانشجویی در برگزاری اردوی جهادی در راستای خدمت رسانی در مناطق محروم شهر وکشور، کمک به تأسیس گروه خیریه در راستای کمک به بیماران نیازمند دندانپزشکی، برگزاری مراسم سالانه دانشجویان جدیدالورود و جشن روپوش سفید دانشجویان و ..... میتوان نام برد.

 

حوزه معاونت آموزشی

مدت تحصیل در این دانشکده در هنگام تأسیس شش سال در نظر گرفته شده بود که یک سال آن دوره علوم پایه و پنج سال دوره دندان پزشکی بود. ولی از سال تحصیلی 1354 با فشرده نمودن برنامه های آموزشی به پنج سال تقلیل یافت و پس از انقلاب فرهنگی مجددا این دوره به 6 سال افزایش یافت. آموزش در سال های اولیه این دانشکده به صورت سالی بوده و پس از انقلاب فرهنگی تا کنون به صورت ترمی انجام  می گیرد.

در سال 1346 آموزشگاه تربیت تکنسین های پروتز دندانی با هدف تربیت تکنسین کاردان در زمینه  علوم لابراتواری ساخت پروتزهای دندانی تأسیس یافت وبا توجه به مقررات هنرستان های فنی کشور  اداره می گردید هنرجویان از بین دارندگان مدرک قبولی سوم دبیرستان پذیرفته می شدند . بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نام آموزشگاه به آموزشکده پروتزهای دندانی تغییر داده شد و پس از آن تاکنون پذیرش دانشجو از طریق آزمون سراسری انجام می شود. در ابتدا فقط تحصیل در مقطع کاردانی پروتزهای دندانی بوده و در حال حاضردر مقاطع کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته پروتز های دندانی نیز دانشجو می پذیرد ، 

در سال 1347 نیز آموزشگاه عالی بهداشت دهان و دندان به منظور تربیت افرادی که بتوانند در بیمارستان ها، درمانگاه ها، کلینیک ها، مدارس ، مهد کودک ها، مراکز دندان پزشکی، کارخانجات و سایر موسسات بهداشتی با کمک دندان پزشکان به کار به پردازند، تأسیس گردید. این آموزشکده که به نام آموزشگاه نامیده می شد، مخصوص دختران بود و به فارغ التحصیلان مدرک فوق دیپلم بهداشت دهان و دندان اعطا می شد، ولی بعد از انقلاب اسلامی نام آموزشگاه به آموزشکده بهداشت تغییر و از طریق آزمون سراسری پذیرش دانشجوی پسر و دختر انجام می گرفت و فارغ التحصیلان آن کاردان پرستاری دندانپزشکی شناخته می شدند . شایان ذکر است از سال 1386 پذیرش در این رشته متوقف گردیده است.

شعبه پردیس دانشکده که از سال 1386 نسبت به پذیرش دانشجو در جزیره قشم اقدام نموده بود، پس از 10 سال فعالیت، در دانشکده دندانپزشکی ادغام گردید.

متأسفانه اطلاعات و آمار کامل و دقیقی از فارغ التحصیلان دانشکده دندانپزشکی ملی ایران در دسترس نمی باشد، هرچند که بسیاری از دانش آموختگان این دانشکده در بهترین دانشگاه های داخل و خارج از کشور به عنوان اساتید مشهور، مشغول به تدریس می باشند. به علاوه بسیاری از فارغ التحصیلان خدمات مؤثر و سهمی در امر درمان کشور انجام داده و می دهند.

 

حوزه آموزش تخصصی و تحصیلات تکمیلی دانشکده

این دانشکده در جهت بالابردن سطح کیفی آموزشی  و کمک به کادر آموزشی سایر دانشکده های دندانپزشکی تقاضای تشکیل دوره های تخصصی را از وزارت علوم و آموزش عالی  نمود و برای اولین بار در ایران برنامه کامل این دوره ها را به شورای گسترش وزارت علوم ارائه داد و از مهرماه 1356 دوره های تخصصی خود را طبق مصوبات وزارت علوم و آموزش عالی آغاز نمود و روزبه روز دراین زمینه پیشرفت کرده؛ چنانچه در حال حاضر در  این دانشکده علاوه بر ارائه دوره دندانپزشکی عمومی، 10 دوره تخصصی دندانپزشکی، 2 دوره PhD و 6 دوره فلوشیپ ارائه می شود.

 

حوزه معاونت پژوهشی

واحدهای کتابخانه، مجله دندانپزشکی، واحد پژوهشی و کمیته تحقیقات دانشجویی زیر نظر معاونت پژوهشی فعالیت دارند .

این معاونت با برگزاری کارگاه های مختلف چون جستجو در پایگاه های اینترنتی، کارگاه های روش تحقیق مقدماتی و پیشرفته و کارگاه های مقاله نویسی سعی در جهت توانمند سازی اعضای هیئت علمی، دستیاران و دانشجویان دارد.

- کتابخانه دانشکده دندانپزشکی

کتابخانه دانشکده با مساحتی بالغ بر 300 متر مربع در طبقه پنجم دانشکده قرار دارد. کلیه اعضای هیات علمی، دستیاران، دانشجویان و کارمندان در بدو ورود به دانشکده، به عضویت کتابخانه درآمده و از خدمات آن استفاده می کنند.

- مجله دانشکده دندانپزشکی

در سال 1346 با تلاش پروفسور علی اکبر بهرمان به زیور طبع آراسته گردید. این مجله با هدف نشر و گسترش نتایج حاصل از تحقیقات اساتید و صاحبنظران علوم دندانپزشکی در داخل و خارج از کشور آغاز به کار نمود. با به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی و به دلیل تحولات فرهنگی آن سال‌ها انتشار مجله متوقف شد. در سال 1363 و پس از انقلاب فرهنگی این مجله مجدداً به همت دانشجویان و اعضای هیأت علمی وقت دانشکده آغاز به کار نمود.

مجله علمی پژوهشی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هدف گسترش و نشر حاصل تحقیقات و مطالعات اساتید و صاحبنظران حرف دندانپزشکی کشور تلاش در انتقال تازه‌ترین اطلاعات در اقصی نقاط کشور و در سطح بین‌المللی دارد.

 

×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب