روابط عمومی دانشکده دندانپزشکی
برگزاری نشست خبری درخصوص برخی طرح های تحقیقاتی خاتمه یافته در شش ماهه اول 1403 در دانشکده دندانپزشکی شهیدبهشتی
نشست خبری درخصوص برخی طرح های تحقیقاتی خاتمه یافته در شش ماهه اول 1403 برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی و به نقل از معاونت پژوهشی؛ در روز 12 آبان ماه سال جاری در راستای گردآوری و مستندسازی محصولات منتج از طرح های تحقیقاتی شش ماه اول سال 1403 نشست خبری بررسی برخی طرح های تحقیقاتی خاتمه یافته در دانشکده برگزار گردید.
این نشست با حضور دکتر یاسر صافی معاون پژوهشی و دکتر ماندانا ناصری مجری اصلی طرح تحقیقاتی با رویکرد ترجمان دانش و کاربردی کردن نتایج حاصل از تحقیقات حاصله در دانشگاه های علوم پزشکی کشور برگزار گردید.
طرح های خاتمه یافته به شرح ذیل ارائه گردیده است؛
طرح اول با عنوان:
"ارزیابی کارایی بالینی پروب داخل دهانی دستگاه اولتراسونوگرافی در تعیین ضخامت بافت لثه ای"
مجری اصلی: دکتر یاسر صافی (عضو هیأت عملی گروه رادیولوژی دهان) همکاران: دکتر مریم علیزاده راهور، دکتر مهدی کدخدازاده، محمد پرهام قماشی (کد پژوهان: 43005350 )
دکتر یاسر صافی نتایج، دستاوردها و هدف از انجام این طرح را اینگونه عنوان نمود:
"ارزیابی ضخامت لثه در بسیاری از درمان های دندانپزشکی از جمله جراحی های پریودونتال، درمان های ارتودنسی، جراحی های ایمپلنت، پیش بینی پاسخگویی به درمان های پریودنتال و … ضروری است.
لذا امروزه با توجه به تهاجمی بودن روش Trans Gingival Probing توجه ها به سمت روش های دیگر که قابلیت اندازه گیری کمی و در عین حال غیر تهاجمی و بدون درد ضخامت بافت لثه را داشته باشند جلب شده است که از جمله آنها می توان به روش اولتراسونوگرافی اشاره کرد. روش اولتراسونوگرافی به علت بی خطر بودن و عدم استفاده از اشعه یونیزان بر سایر روش ها برتری دارد.
بر اساس نتایج و محدودیت های این مطالعه تفاوتی میان دو روش از لحاظ بالینی دیده نشد، در نتیجه روش اولتراسونوگرافی منوط بر استفاده صحیح با زاویه درست می تواند برای اندازه گیری ضخامت لثه به عنوان یک روش غیر تهاجمی و بدون اشعه، قابل اطمینان و کارآمد باشد و در صورت امکان توصیه به استفاده از این روش به جای روش معمول خصوصا در جلسات معاینه به منظور جلوگیری از آزردگی لثه بیمار داریم.
در نهایت و با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه می توان نتیجه گرفت که استفاده از سونوگرافی با پروب داخل دهانی می تواند جایگزینی برابر و غیز تهاجمی تر از روش معمول برای اندازه گیری ضخامت لثه باشد."
پادکست طرح ارزیابی کارایی بالینی پروب داخل دهانی دستگاه اولتراسونوگرافی در تعیین ضخامت بافت لثه ای
طرح تحقیقاتی بعدی با عنوان:
"مقایسه دقت و کارایی حذف فایبر پست از کانال های درمان ریشه شده با استفاده از سیستم هدایت کامپیوتری با دو روش گاید اندودانتیک استاتیک منفرد و متعدد"
مجری اصلی طرح دکتر ماندانا ناصری (عضو هیأت علمی گروه اندودانتیکس و همکاران: دکتر یاسر صافی، دکتر مهران فرج الهی، دکتر علی مدبری (کد پژوهان: 43004845)
دکتر ماندانا ناصری نتایج، دستاوردها و هدف از انجام این طرح را اینگونه عنوان نمود:
"این مطالعه با هدف بررسی دقت و کارایی حذف فایبر پست با استفاده از گاید اندودانتیک استاتیک گسترش یافته منفرد در مقایسه با گاید انجام شد.
گاید اندودانتیک استاتیک برای استفاده در بسیاری از پروسه های چالش برانگیز اندودانتیک مانند دسترسی به کانالهای کلسیفیه شده و یا حذف فایبر پست پیشنهاد شده است که مزایای زیادی از جمله کاهش خطاهای یاتروژنیک، عدم وابستگی به تجربه درمان گر ، نیاز به زمان کار کمتر برای بیمار و همچنین دقیق تر و ایمن تر بودن نسبت به روش های معمول دارند.
یافته ها نشان داد که دقت گاید اندودانتیک گسترش یافته به سمت مخالف فک جهت حذف فایبرپست در دو دندان در مقایسه با گاید اندودانتیک در یک سمت فک برای حذف فایبرپست از یک دندان تفاوت معنی داری نداشت. همچنین افزایش پوشش دندانی گاید جهت ثبات، تاثیری بر دقت گاید اندودانتیک نداشته و حداقل پوشش دندانی برای حذف فایبرپست از تک دندان نتایج مشابهی با حداکثر پوشش دندانی داشت.
|
با توجه به اینکه روش های قدیمی مانند کیت اختصاصی حذف فایبرپست، اولتراسونیک، فرزهای اختصاصی،گیتس گلیدن و پیزو ریمر به همراه میکروسکوپ وجود دارند ولی این روش ها معایب زیادی از جمله زمان بر بودن و احتمال آسیب های یاتروژنیک به دیواره کانال را دارند. در نتیجه از گاید اندودانتیک در موارد جایگزین می توان استفاده کرد."