معاونت پژوهشی 

  • تاریخ انتشار : 1402/02/19 - 15:13
  • بازدید : 214
  • تعداد بازدید : 175
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
روابط عمومی دانشکده دندانپزشکی

نشست خبری درخصوص برخی طرح های تحقیقاتی خاتمه یافته در دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی برگزار گردید.

نشست خبری بررسی برخی طرح های تحقیقاتی خاتمه یافته مربوط به سال های 1401و 1402 روز دوشنبه مورخ 18 اردیبهشت ماه سال جاری با حضور دکتر هادی قاسمی معاون پژوهشی دانشکده، دکتر الهه بیابانکی، دکتر حمیدرضا خلیقی و دکتر پریسا امجدی درخصوص گردآوری و مستندسازی محصولات منتج از طرح های تحقیقاتی برگزار گردید.

 

نشست خبری بررسی برخی طرح های تحقیقاتی خاتمه یافته مربوط به سال های 1401و 1402 روز دوشنبه مورخ 18 اردیبهشت ماه سال جاری با حضور دکتر هادی قاسمی معاون پژوهشی دانشکده، دکتر الهه بیابانکی، دکتر حمیدرضا خلیقی و دکتر پریسا امجدی درخصوص گردآوری و مستندسازی محصولات منتج از طرح های تحقیقاتی برگزار گردید.

 

در این نشست که با رویکرد ترجمان دانش و کاربردی کردن نتایج حاصل از تحقیقات حاصله در دانشگاه های علوم پزشکی کشور برگزار گردید، دکتر حمیدرضا خلیقی درخصوص تاثیر لیزر کم توان در درمان دردهای عضلات جونده و مقایسه آن با طب سوزنی با استفاده از لیزر کم توان به بیان طرح خود به شرح ذیل پرداخت:

  • درد عضلات جونده بعد از درد دندانی شایعترین عامل درد در ناحیه فک و صورت است، با توجه به ماهیت پیچیده و چند بعدی این درد راه درمانی منحصر بفردی برای درمان آن وجود ندارد.

 تاکنون نشان داده شده است که تابش لیزر کم توان بر عضلات جونده میتواند سبب بهبود این درد گردد با اینحال برای این روش درمانی محدودیتهایی وجود دارد از جمله در دسترس نبودن تمام عضلات جونده جهت تابش. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر درمانی لیزر کم توان بر نقاط طب سوزنی و مقایسه آن با تابش لیزر کم توان بر عضلات جونده بود. بدین منظور 12 بیمار تحت تابش لیزر کم توان بر عضلات جونده و 12 بیمار تحت تابش لیزر بر نقاط طب سوزنی قرار گرفتند. بر طبق نتایج حاصل از این مطالعه هر دو روش تابش لیزر کم توان به یک اندازه در کاهش درد بیماران موثر می باشند.

 

  • در طرح دیگر که مربوط به دکتر الهه بیابانکی می باشد، ارزیابی استحکام باند میکروبرشی سه نوع هیبرید سرامیک در مقایسه با لیتیم سیلیکات تقویت شده با زیرکونیامورد بررسی قرار گرفته و اظهار گردیده مواد سرامیکی جدید با ویژگی های مکانیکی و زیبایی مطلوب در حال گسترش و معرفی به بازار دندانپزشکی می باشد. 

علی رغم ادعاهایی که توسط کارخانه سازنده در مورد ویژگی های این مواد ابراز می شود، لازم است قبل از استفاده از آن ها برای کارهای درمانی و زیبایی دندانپزشکی کیفیت این ویژگی ها با استفاده از روش های علمی آزمایشگاهی ارزیابی شود. در این مطالعه مواد سرامیکی جدید شامل هیبرید سرامیک ها با ترکیبی از رزین و سرامیک (شامل مارک های تجاری Crystal Ultra، Vita Enamic و Lava Ultimate) و ماده سرامیکی لیتیم سیلیکات تقویت شده با زیرکونیا (با مارک تجاری Vita Suprinity) از نظر استحکام اتصال ریزبرشی به یک سمان رزینی در محیط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد اختلاف استحکام اتصال ریزبرشی چهار ماده مورد بررسی با یکدیگر ارتباط داشته و بیشترین تا کمترین میزان استحکام  اتصال ریزبرشی به ترتیب به  Crystal Ultra، Vita Enamic،  Lava Ultimate و  Vita Suprinity تعلق داشت. با توجه به این نتایج پیشنهاد می شود بویژه زمانیکه استحکام اتصال ریزبرشی سمان رزینی به دندان بازسازی شونده اهمیت بالایی دارد، از بین مواد مورد بررسی در این مطالعه از ماده  Crystal Ultraو در درجه بعدی از  Vita Enamicاستفاده شود.

 

  • طرح آخر با عنوان سنتز کامپوزیت دندانی با استفاده از فیلر اصلاح شده با پلیمر PEEK متعلق به دکتر امیر قاسمی بوده که توسط دکتر پریسا امجدی اینگونه ارائه گردید:

کامپوزیت های ترمیمی لایت کیور در حین کیورینگ با کاهش حجم روبرو هستند که باعث ایجاد استرسهایی در حدفاصل با نسج دندان میشود و همراه با استرس های دیگر منجر به شکست در ناحیه اتصال به نسج دندان می گردد. حجم عمده تحقیقات حاضر بر استفاده از سیستمهای رزینی با انقباض کم (low shrinkage) متمرکز شده و تحقیق کمتری در زمینه فیلرها و اصلاح سطحی آنها به منظور بهبود این نقص انجام شده است.

در تحقیق حاضر با اصلاح سطحی فیلرسیلیکا با پلیمر PEEK، پیش بینی میشود که انقباض پلیمریزاسیون و استرسهای ناشی از آن به مراتب کاهش یابند. این پلیمر حجیم سه حلقه ای با ایجاد فاصله بین منومرهای در حال پلیمریزه، سرعت پلیمریزاسیون را کاهش داده و زمان کافی برای لغزش زنجیره های کراس لینک شده و آزاد سازی استرس ها قبل از ژله ای شدن را امکان پذیر می سازد.

  • گروه خبری : آرشیو,معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 126237
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب