روابط عمومی دانشکده دندانپزشکی
تشکیل تیم های تحقیقاتی در دانشکده دندانپزشکی برای ارایه خدمت در دوران کرونا
رییس دانشکده دندانپزشکی علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تشکیل تیم های مطالعاتی و تحقیقاتی در دانشکده دندانپزشکی برای ارایه خدمت در دوران کرونا، گفت:از ابتدای شیوه کرونا به دنبال راهکارهایی بودیم که بتوانیم ضمن بررسی عملکرد سایر کشورها در حوزه دندانپزشکی، با وجود کرونا به ارایه خدمت بپردازیم.
رییس دانشکده دندانپزشکی علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تشکیل تیم های مطالعاتی و تحقیقاتی در دانشکده دندانپزشکی برای ارایه خدمت در دوران کرونا، گفت:از ابتدای شیوه کرونا به دنبال راهکارهایی بودیم که بتوانیم ضمن بررسی عملکرد سایر کشورها در حوزه دندانپزشکی، با وجود کرونا به ارایه خدمت بپردازیم.
دکتر محسن دالبند ضمن گرامیداشت ۲۳فروردین ماه روز ملی دندانپزشکی اظهار کرد: سالی که گذشت سال بسیار سخت و پر از تلاطم بود و با مشکلاتی رو به رو شدیم که بسیار از آن ها نو و تازه بود و تجربه ای برای برخورد با آن وجود نداشت.
وی با اشاره به ریسک ها و خطرات موجود در دوران کرونا برای فعالیت در حوزه دندانپزشکی گفت: در ابتدای شیوع کرونا یک سردرگمی وجود داشت درباره اینکه آیا با توجه به خطرات موجود، خدمات دندانپزشکی ارایه بشود یا خیر.
دکتر دالبند ادامه داد: اما موارد اورژانسی پیش می آمد که بیمار با درد، خونریزی و یا عفونت مراجعه می کرد و ما ملزم به ارایه خدمات بودیم.
رییس دانشکده دندانپزشکی با اشاره به تلاشهای همکاران دانشکده دندانپزشکی یادآور شد: در یک سالی که گذشت توانستیم به موقع با ارایه پروتکل های مناسب شرایطی را فراهم کنیم که ضمن ارایه خدمات دندانپزشکی تا جای ممکن از جان و سلامت همکاران، پرسنل، دانشجویان، دستیاران و اساتید نیز به نحو شایسته محافظت کنیم.
دکتر دالبند با بیان اینکه در این راستا نوآوری های بسیاری در کنترل محیط، کنترل آب، کنترل هوا و پروتکل ها به وجود آمد، بیان کرد: در این زمینه یک کوهورت اساتید، دانشجویان و پرسنل تعریف کردیم و توانستیم تمام افرادی که آلوده می شوند را مانیتور کنیم و با اجرای پروتکل هایی که تعریف کردیم آلودگی در محیط دانشکده کاهش یافت.
وی افزود: با بررسی ۸هزار و ۵۰۰خدمتی که انجام شد، ۳۳۰نفر از بیماران را به طور تصادفی از بین این ۸هزار و ۵۰۰نفر انتخاب کرده و با تلفن ضمن کنترل عوامل مداخله گر و با طرح علائم بیماری کووید از آن ها پرس و جو کردیم که یک و دو هفته پس از مراجعه به دندانپزشکی به کرونا مبتلا شده اند یا خیر و خوشبختانه موردی از ابتلا را مشاهده نکردیم.
رییس دانشکده دندانپزشکی یادآور شد: همچنین در بین پرسنل درمانی ما ابتلا به کووید مشاهده نشد و اگر موردی هم بود با پیگیری هایی که انجام شد اغلب مشخص شد که ابتلا خارج از دانشکده رخ داده است.
دکتر دالبند با بیان اینکه در طی یک سال اخیر جز در موارد معدودی، دانشکده همواره دایر بوده و ارایه خدمات در دانشکده و درمانگاه ها متوقف نشده است، گفت: خدمات اورژانسی حتی در تعطیلات نوروز نیز انجام شده است مگر آنکه به علت قرمز شدن شرایط کرونا، جهت حفظ جان دانشجویان، اساتید و به ویژه بیماران تصمیم گرفتیم که درمان های انتخابی دندانپزشکی را موقتا تعطیل کرده و فقط درمان های اورژانسی را انجام دهیم.
وی به مردم توصیه کرد که اگر درد غیرقابل کنترل دارند و یا با علائمی همچون قرمزی، درد شدید، گرمی و تورم احساس آبسه و عفونت می کنند و یا اینکه بعد از جراحی خونریزی دارند برای درمان های اورژانسی حتما مراجعه کنند.
رییس دانشکده دندانپزشکی افزود: اما اگر کسی می خواهد درمان های معمول دندانپزشکی را انجام دهد، برای حفظ جان خود و حفاظت از خانواده اش بهتر است تا زمان خارج شدن از شرایط قرمز کرونایی درمان را به تاخیر بیندازد و درمان را در شرایط مناسب انجام دهد.
دکتر دالبند در پایان ضمن آرزوی سلامت برای همه مردم، اظهار کرد: واکسیناسیون در دانشکده دندانپزشکی آغاز شده و به صورت کاملا مساوی بین دانشجویان، دستیاران، اساتید، پرسنل و خدمه در حال انجام است.