روابط عمومی دانشکده دندانپزشکی
سیامین جشنواره علوم پزشکی رازی برگزار گردید.
رئیس جمهور بر نوآوری در کسب ثروت در فعالیتهای دانشگاهی تأکید و تصریح کرد: پتانسیلهای زیادی در دانشگاه و محیط کارمان برای خلق ثروت داریم و ضرورتی ندارد که برای این کار نگاهمان صرفا به منابع دولتی باشد.

به گزارش وبدا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، دکتر مسعود پزشکیان ظهر امروز دوشنبه در آیین اختتامیه «سیامین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی»، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع صمیمی و بزرگ اساتید و دانشجویان علوم پزشکی اظهار داشت: همانگونه که وزیر محترم بهداشت گفت، علم و عالمی میتواند مشکلات ما را حل کند که عامل باشند، والا مشکلات به صرف کسب علم حل نمیشوند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه انسان به اعتبار دانایی مسجود ملائکی شد که خداوند را عبادت و تسبیح میکردند، افزود: اینجاست که ارزش علم مشخص میشود؛ علم و دانایی از هر چیز دیگری والاتر است و آنچه انسان را در هستی خلیفه و برتر میکند دانایی و علم است، در نتیجه اگر بخواهیم مشکلات را حل کنیم و اگر بخواهیم به اعتبار جاری بودن روح الهی در وجودمان، خدایی کار کنیم، باید به نیت عمل و تلاش برای رفع مشکلات، علم و دانایی کسب کنیم.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه خداوند سقفی برای رشد انسان قرار نداده است، تصریح کرد: علم و دانایی به انسان توانایی تغییر و اصلاح میدهد و لذا ما از کسانی که در راه شکافتن جهل و نمایان کردن نور دانش تلاش میکنند، با جدیت پشتیبانی و حمایت میکنیم تا آنها نیز متقابلا دانایی و توانایی خود را در مسیر حل مشکلات جامعه به کار بگیرند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هنر این نیست که ما دانایی و علم و تواناییهای خود را در جایی دیگر عرضه کنیم، گفت: هنر این است که توانایی برآمده از دانایی خود را برای حل مشکلات و گرفتاریهایی که در کشورمان با آنها مواجه هستیم، به کار بگیریم؛ این جایگاهی است که برازنده عالم، عامل معتقد و داناست. اینکه انسان بداند و بتواند یک بحث است، و اینکه بداند، بتواند و بخواهد مشکلات جامعه را حل کند، بسیار بالا و والاتر است.
دکتر پزشکیان اضافه کرد: شما دانشمندان بزرگ آمریکایی را ببینید که کشور خود را رها میکنند و سالها به نقاط محروم و دورافتاده مثلا آفریقا میروند تا مشکل و گرهی را از کار بشر باز کنند، این افراد هستند که میتوانند فضای روشنتر و آگاهی بیشتری در جهان ایجاد کنند.
رئیس جمهور در ادامه سخنانش با اشاره به فشارهایی که به کشورمان وارد میشود، خاطرنشان کرد: من بارها تاکید کردهام که ما به دنبال جنگ نیستیم؛ اساسا بنده به لحاظ حرفهای و به عنوان یک پزشک حتی برای جانیها و قاتلها نیز طبابت میکنم و محاکمه آنها مسئولیت دیگران است؛ من به عنوان یک انسان و ما به عنوان یک کشور به دنبال صلح و آرامش هستیم و این را خیلی خوب میفهمیم.
دکتر پزشکیان اظهار داشت: متاسفانه کسانی که منطقه را برهم زده و به راحتی انسانها را بمباران کرده و زیر خروارها خاک مدفون میکنند، مدعی دفاع از حقوق بشر هستند و ما را متهم به نقض حقوق بشر میکنند؛ کسانی که بیش از 18 هزار کودک و حدود 10 هزار زن بیگناه و بیدفاع را در غزه قتلعام کردند.
رئیس جمهور افزود: اینگونه کشتار میکنند و دم از کسی برنمیآید، اما وقتی در کشور ما خون از بینی کسی بیاید، فریاد برمیآورند که حقوق بشر نقض شد. اینکه ما هم مشکل داریم که امری بدیهی است، اما شما پیدا کنید که چه کسی مشکل ندارد؛ اینکه چنین کسانی مدعی هستند که آنها حقوق بشر را رعایت کرده و مدافع حقوق انسانها هستند و ما نیستیم، این نهایت بیانصافی است.
دکتر پزشکیان با اشاره به تصاویر و فیلمهای منتشر شده در رسانههای جهان از بمباران مناطق مسکونی در غزه و جنوب لبنان توسط رژیم صهیونیستی اظهار داشت: هر انسان وقتی آن صحنهها را میبیند دلش میلرزد که چطور یک نوزاد شیرخواره و یا یک طفل بیگناه را از زیر خروارها خاکها در میآورند و به چشم میبیند که مدعیان حقوق بشر چقدر دروغ میگویند.
رئیس جمهور با تأکید بر لزوم ارجگزاری به علما و دانشمندان تصریح کرد: در این وضعیت که ما قرار گرفتهایم برای حل مشکلات یک راهحل بیشتر نداریم و آن تکیه به عالمان و دانشمندان و کسانی است که معتقدند باید برای ایران از جان مایه بگذارند. ما نیازمند افرادی هستیم که علیرغم همه ناملایمات تلاش میکنند گرهی از مشکلات کشور باز کنند و رفتار اینان شایسته تقدیر و معنادهنده به عشق است. ما در دولت و جایگاهی که قرار داریم تا آنجایی که از دستمان بر بیاید و علیرغم محدودیتهایمان از این تلاشها پشتیبانی میکنیم.
دکتر پزشکیان در ادامه بر نوآوری در کسب ثروت در فعالیتهای دانشگاهی تأکید و اظهار کرد: پتانسیلهای زیادی در دانشگاه و محیط کارمان برای خلق ثروت داریم و ضرورتی ندارد که برای این کار نگاهمان صرفا به منابع دولتی باشد. آن زمانی که رئیس دانشگاه بودم خیلی وقتها از سوی دولت به ما پولی نمیدادند در واقع در سالهای 74 تا 76 پولی نبود، ولی با مشارکت مردم و اعضای هیئت علمی هر کاری که میخواستیم و لازم بود انجام دادیم و به دلیل همان موفقیتها بود که بعدا ما را معاون سلامت و وزیر کردند و برای طی این مراتب هیچ پشتوانهای جز علمی و توان کارشناسی نداشتیم.
رئیس جمهور در ادامه به خدمات یکی از خیرین سلامت در شیراز اشاره و خاطرنشان کرد: کارهایی که جناب آقای مالک حسینی در شیراز انجام داد، با پول دولت نبوده و نیست و اصلا با این منابع چنین کارهایی نمیتوان انجام داد. هر کدام از شما عزیزان میتوانید این کار را انجام دهید، فقط ما برای شما نباید مشکل ایجاد کنیم که تلاش میکنیم مسیر را تسهیل کنیم.
دکتر پزشکیان به هماهنگی سران قوا برای حل مشکلات کشور اشاره کرد و گفت: روسای قوا با کمال میل آماده همکاری و همراهی هستند، آنچه کشور ما را قدرتمند میکند، وحدت کلمه و انسجام داخلی است و آنچه در دشمن طمع ایجاد میکند اختلافات و درگیریهای ما و جنگهای بیخودی است که ممکن است در میان ما ایجاد شود. انشاءالله با کمک شما و رهنمودهای مقام معظم رهبری، در جهت عزت و اعتلای کشور از بحرانها خارج میشویم. ما میتوانیم و قادریم همه مشکلات را از سر راه برداریم، فقط کافی است آن باور و اراده در ما ایجاد شود که شده است و ما به شما عزیزان افتخار میکنیم.
در این مراسم پیش از سخنان رئیس جمهور، از برگزیدگان سیامین جشنواره علوم پزشکی رازی با اهدای لوح و جوایزی تقدیر به عمل آمد.
در ادامه دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت با بیان اینکه 28 درصد اعضای هیات علمی از حوزه پزشکی هستند اما 37 درصد از تولیدات علمی را همین 28 درصد انجام می دهند، گفت: 52 درصد از پژوهشگران برتر یک درصد پراستناد کشور از حوزه پزشکی هستند.
ایشان اظهار داشت: اعتقاد داریم توسعه هر کشور منوط به پیشرفت علمی است و هیچ توسعه ای رخ نمی دهد مگر اینکه پیش نیاز آن یعنی رشد علمی و تکریم عالمان محقق شود.وی افزود: در طول تاریخ اگر به عالمان بها و ارزش داده شد، حکومت ها به رشد و توسعه خواهند رسید و هر کجا که عالم و عمل، مورد توجه قرار نگرفت، دوره رکود، نزول و کاهش سرعت توسعه کشورها بوده است.
وزیر بهداشت با اشاره به رفتار ناشایست با عالمان در قرون وسطی در اروپا، گفت: وقتی عالمی مثل گالیله، یک مبنای علمی را مطرح می کرد برخی افراد که تفکرات خشک و متجحر داشتند، با عالمان برخورد و حتی تهدید به سوزاندن آنها می کردند تا عذرخواهی کند. گالیله پس از عذرخواهی، پایش را به زمین کوبید و در دلش گفت که من باز هم می گویم زمین می چرخد و مبانی که مخالفان علم مطرح می کنند، نادرست است.
دکتر ظفرقندی تاکید کرد: اگر بخواهیم کشوری توسعه یافته باشیم و منافع ملی، در صدر اهداف مان قرار گیرد راهی نداریم مگر اینکه به پیش نیاز توسعه یعنی علم و تحقیقات و تکریم عالمان را سرلوحه کار خودمان قرار دهیم.
وی اهمیت دادن به دانش و دانشگاه ها از سوی همه ارکان حکومت را موجب توسعه کشورها، ارتقای شاخص ها و زندگی مردم دانست و با اشاره به رشد مجموعه های مختلف با استفاده از ظرفیت های ارزشمند بخش های تحقیق و توسعه، گفت: یک کارخانه اگر واحد تحقیق و توسعه نداشته باشد در طول زمان، مقهور بازار می شود و از بین می رود؛ کشورها هم همین گونه هستند.
وزیر بهداشت وضعیت رشد علمی ایران در میان کشورها را مناسب ارزیابی کرد و گفت: در رتبه 17 تولید علم و رتبه 15 دنیا در حوزه استنادات قرار داریم. همچنین تولید علم کشورمان در حوزه داروسازی در رتبه 8، در حوزه دندانپزشکی در رتبه 11 و در حوزه پرستاری در رتبه 13 جهان است اما باید به آینده بنگریم که اگر حمایت ها قطع شود و مشکلات، برطرف نشود نمی توانیم رشد صعودی داشته باشیم. اعتقاد داریم طلب علم، یک فریضه واجب است.
دکتر ظفرقندی در پایان به وضعیت مناسب کاربرد علوم در حوزه های دارو، تجهیزات پزشکی و واکسن در کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه وضعیت کشور در زمینه پیوند سلول های بنیادی، ژن درمانی و سلول درمانی مناسب است و جایگاه خوبی در دنیا داریم که امیدوارم با همه ارکان مسئول و افرادی که دلشان برای ایران و مردم می تپد و باور دارند که علم باید در خدمت مردم قرار گیرد و دانشگاه ها به سمت نسل چهارم بروند، بتوانیم کشورمان را آباد و سربلند کنیم.
در ادامه معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در سی امین جشنواره علوم پزشکی رازی با بیان این که تکریم محققان موجب کسب دوباره رتبه های برتر عملی می شود، گفت: حضور رییس جمهور در این جشنواره پس از سال 84 تاکنون نشان دهنده توجه به پژوهش در علوم پزشکی است.
دکتر شاهین آخوندزاده افزود: بعد از ۲۰ سال دوبار رییس جمهور برای تکریم محققان در جشنواره رازی حضور یافته است. اگر به محققان احترام بگذاریم دوباره می توانیم رتبه های بالای علمی را بدست آوریم.
وی ادامه داد: با این که ارزش ریالی جایزه های جشنواره افزایش یافته ولی برای این دوره اعتبار کمتری هزینه کردیم، چون کیفیت را ارتقا دادیم.
وی با اشاره به انتخاب 12 محقق برتر در بخش حقیقی و برگزیدگی 25 دانشگاه، مرکز رشد، شرکت های فناوری و دانش بنیان در بخش حقوقی، ابراز داشت: داشتن برنامه، نیروی انسانی مجرب، بودجه مناسب، صنعت خصوصی پویا و حضور در مجامع علمی بین المللی موجب رشد و توسعه علمی کشور در بخش پژوهش و تحقیقات خواهد شد. اما مهم ترین عامل تکریم دانشمندان است که در جشنواره هایی مثل رازی با حضور مسئولان ارشد کشور محقق می شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ویژگی سی امین جشنواره رازی را توجه به کیفیت به جای کمیت برشمرد و گفت: نسبت به سال گذشته برگزیدگان کمتری داریم زیرا در جشنواره سیام محققان را بر اساس تراز ملی آنها انتخاب کردیم. انتخاب برگزیدگان باید حداقل گردش پنجساله داشته باشد برای همین در جشنواره سیام رازی افرادی برگزیده می شوند که در پنج سال گذشته برگزیده نشده بودند.
وی در پایان با اشاره به عدم تامین منابع مالی در برنامه هفتم توسعه برای ارتقای رتبه علمی کشور خواستار توجه به بودجه بخش پژوهش علوم پزشکی کشور شد.