• تاریخ انتشار : 1403/08/02 - 14:47
  • بازدید : 126
  • تعداد بازدید : 104
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
روابط عمومی دانشکده دندانپزشکی

برگزاری مراسم پایان ماه مهر با عنوان ماه بهداشت سلامت دهان و دندان در دانشکده دندانپزشکی شهیدبهشتی

 

به گزارش روابط عمومی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی؛ این مراسم با حضور رئیس دانشکده، سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت وزارت بهداشت، جمعی از اساتید و بهداشتکاران دهان در روز سه شنبه مورخ اول آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.

در ابتدا دکتر حسن علی شفیعی عضو هیئت علمی گروه ارتودانتیکس دانشکده، با تاکید بر این اصل که پیشگیری بر درمان ارجح است؛ علت نامگذاری این ماه را اهمیت سلامت دهان و دندان در کشور دانست و اظهار امیدواری کرد با تلاش اساتید و بهداشتکاران دهان، این امر مهم بیش از پیش مورد توجه مسئولین و ارگان های مربوطه قرار گیرد.

ایشان با اشاره به اینکه حذف رشته تحصیلی بهداشت دهان، زیان های بسیاری در روند پیشگیری و آموزش بهداشت دهان افراد جامعه گذاشته، وجود افراد آموزش دیده در این رشته را بازوی قوی و مهم در ارتقا سلامت جامعه دانست.

در ادامه دکتر عبادی فر، ریاست دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی ضمن قدردانی از پیشنهاد دکتر شفیعی در حیطه بهداشت دهان و دندان و با اشاره به اینکه پیشگیری همیشه مقدم بر درمان است افزود؛ با تحولات آموزش دندانپزشکی متاسفانه اصل پیشگیری و بهداشت در حوزه آموزش مغفول مانده است.

ایشان ضمن ابراز خرسندی از انتصاب دکتر زهرا  قربانی عضو فعال دانشکده در حوزه سلامت دهان و دندان در منصب سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت وزارتخانه گفت؛ اصل در حوزه بهداشت فرهنگ سازی ست و لازمه این مهم تغییر رفتار جامعه و افراد است. در درمان، جامعه نقش پذیر و در بهداشت نقش آفرین است و باید اثرگذار باشد.

دکتر زهرا قربانی در ادامه با حمایت از پیشنهاد نامگذاری یک ماه به عنوان ماه بهداشت و سلامت دهان افزود؛ از سال آتی برنامه های این ماه در سراسر کشور و با همکاری سایر دانشکده ها و نهادهای مرتبط برنامه ریزی و اجرا خواهد شد.

وی در ادامه افزود؛ در حال حاضر با توجه به آمار بالای پوسیدگی در کودکان و نوجوانان، مقوله آموزش بهداشت دهان و دندان در مراکز بهداشتی کشور در کنار پایش سلامت عمومی افراد مغفول مانده و تربیت دانشجو در رشته بهداشت دهان با توجه به مشکلات پیشین و نیازهای کشور مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان گفت: با همکاری اعضای گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشکده در سال های گذشته تلاش کردیم اقداماتی در راستای بهبود سلامت دهان و دندان قشر محروم برخی مناطق با همکاری و آموزش مراقبین سلامت آن منطقه در راستای آموزش به مادران انجام دهیم و نتایج، بسیار اثربخش بود. امیدواریم بتوانیم در سراسر کشور و با تدوین و برنامه ریزی گسترده در این خصوص اقدام نماییم.

ایشان با بیان اینکه سلامت دهان قسمتی از اهداف برنامه هفتم در حوزه سلامت می باشد؛ فرهنگ سازی و تقویت مراقبت های پیشگیرانه با شروع از نسل جدید را مهم دانست و ابراز نمود دندان شیری سالم پیشگیری کننده پوسیدگی دندان دائمی ست.

دکتر قربانی در پایان به فعالیت  دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی به عنوان دانشکده پیشرو در حوزه آموزش بهداشت دهان و دندان به مراجعین در مرکز مجزا اشاره نموده و اظهار امیدواری کرد؛ این فعالیت در تمامی دانشکده های دندانپزشکی اجرایی گردد.

درادامه دکتر خوشنویسان مدیر گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی ضمن تبریک پیشنهاد ماه مهر به عنوان ماه سلامت دهان، اظهار امیدواری نمود؛ که ان شاالله تلاش ها به نحوی برنامه ریزی شود که در طول سال تداوم داشته و در این ماه به عنوان یک کمپین سراسری به اوج خود برسد تا از این مسیر در جهت تحقق شعار "ایران بدون پوسیدگی" حرکت کنیم.

ایشان در ادامه  افزود؛ بدیهی است که برای رسیدن به این هدف بسیار مهم بایستی طرح، برنامه و منابع لازم پیش بینی و تامین گردد. نیروی انسانی مورد نیاز برای رسیدن به این هدف مقدس در کوتاه ترین زمان و با حداقل هزینه ممکن "نیروی حد واسطی" است که به هیچ وجه کار درمانی انجام نمی دهد و تمام تلاشش آموزش و راهنمایی جامعه و خانواده برای سالم نگه داشتن دندانهای سالم است. لذا برای خروج از وضعیت اپیدمی پوسیدگی دندان در ایران؛ تربیت این نیروها به تعداد مورد نیاز برای کل کشور، به نحوی که بتوانند مدارج علمی بالاتر مثل کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا PhD در حوزه بهداشت را طی نموده وعهده دار کلیه امور سلامت دهان جامعه از جمله نیاز سنجی، برنامه ریزی، طراحی مداخلات لازم برای گروه های هدف شده و با انجام ارزشیابی های مستمر زمینه واقعی ارتقاء سلامت دهان را برای کل کشور فراهم آورند، ضروری می باشد.     . 

خانم امینیان مدیر درمان و نماینده بهداشتکاران دهان دانشکده  نیز ضمن اشاره بر اهمیت و نقش بسیار مهم بهداشتکاران دهان در آموزش بهداشت دهان و دندانپزشکی، بر لزوم تربیت بهداشتکاران دهان تاکید نمود.

در پایان دکتر محمد رضا صفوی و دکتر کاظم دالایی اعضای هیئت علمی دانشکده نیز با اشاره بر نقش رسانه و تولید محتواهای آموزشی در این حوزه از این طرح حمایت نمودند.

 

  • گروه خبری : آرشیو,معاونت درمان
  • کد خبر : 148092

تصویر

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب